prima pagina      legislatie      utile        contact

accesul la profesie | dezvoltare profesionala | etica & deontologie | auditul de calitate | publicatii | membrii | evenimente 

Noutati | Media | Stagiari

         
 
 
 
Post vacant: AUDITOR DE CALITATE - norma intreaga 8 h/zi

Conditii: membru expert contabil

 
 
 
Īn conformitate cu Procedura privind īntocmirea, actualizarea şi comunicarea către Ministerul Justiţiei a „Listelor experţilor contabili pe specializări”, pānă la data de 15 februarie 2020, toți membrii experți contabili judiciari trebuie să īși depună fișa de opțiuni și să obțină viza de exercitare a profesiei pentru anul 2020.

>> Formular Fisa optiuni

 
 
Īn atenția Grupului Experților Judiciari

Īn perioada 21 august – 10 septembrie 2019, auditorul de calitate va fi īn concediu. Īn consecință, avem rugămintea pentru cei care au termene īn perioada menționată, să se prezinte pentru viză pānă la plecarea īn concediu.
 
 
In atentia expertilor contabili inscrisi in
Grupul expertilor judiciari al Filialei CECCAR Caras-Severin


Ca urmare a solicitarii formulate de Filiala CECCAR Caras-Severin, cu acordul Aparatului central, pana la preluarea misiunii de auditor de calitate de catre o persoana din cadrul filialei noastre, a fost aprobata deplasarea auditorului de calitate al Filialei CECCAR Hunedoara - Crupa Lacramioara Daniela, la Resita, de doua ori pe luna, in zilele de miercuri, incepand cu data de 27.02.2019.

Expertii contabili, in efectuarea lucrarilor de expertiza contabila judiciara, au obligatia sa respecte si sa aplice prevederile Standardului profesional nr. 35 si sa prezinte rapoartele de expertiza, precum si opiniile separate ale expertilor-parte pentru a fi supuse auditului de calitate inainte de a fi depuse la oganul care a dispus efectuarea acestora.

Termenul de depunere la oganul care a dispus efectuarea raportului de expertiza contabila judiciara este de cel putin 10 zile inainte de data stabilita pentru judecata (dupa cea fost supus auditului de calitate).

Pentru depunerea in termen a rapoartelor de expertiza pe care le aveti in lucru si pentru asigurarea operativitatii in auditarea lucrarilor de expertiza, va rugam sa tineti cont de urmatoarele:

- Calendarul deplasarilor auditorului de calitate a Filialei CECCAR Hunedoara stabilit pentru perioada 27.02.2019-31.03.2019:

· 27.02.2019
· 13.03.2019
· 27.03.2019

- In saptamana dinainte de intalniri se vor anunta la Filiala CECCAR Caras-Severin expertii contabili ce au rapoarte de prezentat in vederea auditarii.
- Prezentarea rapoartelor de expertiza se va face la prima ora in zilele programate, iar auditarea va fi facuta in ordinea prezentarii rapoartelor la Filiala CECCAR Caras-Severin.
- In elaborarea lucrarii, expertii contabili autori vor tine cont:
· Sa respecte in totalitate prevederile Standardului profesional nr. 35: Expertizele contabile;
· Ca obiectivele stabilite sa fi fost tratate corespunzator, iar raspunsurile date sa fi fost sutinute prin acte si documente care au legatura cu cauza.
· Sa nu se fi indepartat de la stiinta contabilitatii, procedand la incadrari juridice ale faptelor sau la efectuarea de operaţiuni şi lucrări care presupun alte cunostinte decāt cele contabile.
· Sa fi respectat prevederile Codului etic naţional al profesioniştilor contabili.
· Ca răspunsurile la īntrebări / concluziile sa fi fost susţinute de prevederi legale sau de reglementările īn domeniu.

Auditorul de calitate va analiza, unde este cazul, opiniile separate sau rapoartele separate ale expertilor parte, urmarind aceleasi obiectivele ca in cazul raportului de expertiza intocmit de expertul numit.

Auditorul de calitate verifica starea de independenta a expertilor contabili implicati in raportul de expertiza, pe baza Declaratiei data pe propria raspundere si semnata de fiecare, declaratie ce se apostileaza de catre auditorul de calitate cu mentiunea, „data in fata noastra”.

Folosind exclusiv legea, stiinta contabilitatii si normele profesionale auditorul de calitate, daca este cazul, formuleaza observatii si solicita autorilor lucrarilor de expertiza contabila sa si le revada si sa le refaca in functie de observatiile formulate.

In situatia in care nu sunt observatii sau daca lucrarile sunt refacute in urma observatiilor formulate de auditor, pe prima pagina a lucrarilor analizate, auditorul de calitate va aplica stampila dreptunghiulara de auditare privind indeplinirea Standardului profesional nr. 35 si va semna si va aplica stamplila auditorului de calitate.

In situatia in care rapoartele de expertiza contabila judiciara nu sunt refacute in spiritul observatiilor auditorului de calitate, acesta trebuie sa intocmeasca un referat cu constatarile si observatiile sale, pe care sa il ataseze, in original, raportului de expertiza contabila judiciara ce urmeaza a fi depus organului care a dispus expertiza, spre informarea si decizia acestuia.

Pentru situatii neprevazute, in intervalul dintre cele doua saptamani, auditarea rapoartelor poate fi facuta si la Filiala CECCAR Hunedoara, pe baza de programare cu cel putin o zi inainte si cu prezentare la Deva, in ziua stabilita, pana la ora 12.00.
 
 
 
Vă aducem la cunoștință extras din circulara nr. 4242 din 04.07.2018 și completările din 06.07.2018 primită de la AC, avānd următoarele precizări: >> Detalii aici
 
 

GRAFIC CABINETE AUDIT DE CALITATE 2017 >> Descarca

GRAFIC CABINETE AUDIT DE CALITATE 2016 >> Descarca

GRAFIC CABINETE AUDIT DE CALITATE 2015 >> Descarca

GRAFIC CABINETE AUDIT DE CALITATE 2014 >> Descarca

CABINETELE SUPUSE AUDITULUI DE CALITATE IN 2012 >> Descarca

Grafic cabinete 2013 | >> descarca

Chestionar pregatitor privind auditul de calitate | >> descarca

 

 

HOTARARE
Nr. 08/91 din 14 mai 2008
pentru aprobarea Regulamentului privind auditul de calitate īn domeniul serviciilor contabile

EMITENT:
CORPUL EXPERTILOR CONTABILI SI CONTABILILOR AUTORIZATI DIN ROMANIA
CONSILIUL SUPERIOR
PUBLICATĂ IN:
MONITORUL OFICIAL NR. 472 din 26 iunie 2008

 

| >> descarca

 

 

PROGRAMAREA AUDITULUI DE CALITATE LA CABINETE PE ANUL 2011

graficul esalonarii lunare a cabinetelor programate pentru auditul de calitate pe 2011

| >> descarca

 

 

IMPORTANTA ETICII SI CALITATII IN ACTIVITATILE
PROFESIONISTILOR CONTABILI

| >> descarca

Cadrul de referinta al misiunilor privind expertizele contabile
NORMA:
Expertizele contabile sunt mijloace de proba utilizabile in rezolvarea unor

cauze care necesita cunostinte de stricta specialitate din partea unor

persoane care au calitatea de expert contabil. Expertizele contabile dispuse

din oficiu sau acceptate la cererea partilor in fazele de instrumentare si de

judecata ale unor cauze civile si/sau comerciale, atasate sau nu unui proces

penal, se numesc expertize contabile judiciare. Toate celelalte expertize

contabile sunt extrajudiciare. (iulie 2001)
| >> descarca


Regulament privind auditul de calitate in domeniul serviciilor contabile
| >> descarca

 

Plata obligaţiilor faţă de CECCAR poate fi făcută şi īn contul RO10 BTRL RONC RT0V 2581 560E - Cont Colector Sucursala CARAS SEVERIN deschis la Banca Transilvania. Vă rugăm să ne transmiteţi pe adresa de e-mail a filialei, ceccarcaras@ceccarcaras.ro confirmarea plăţii.